Campagne RestoBOB

Persbericht 7 oktober 2016

RestoBOB: een campagne over verantwoord rijgedrag na een avondje uit

 

 

Met de steun van vzw Horeca Leuven lanceert de stad Leuven ‘RestoBOB’, een campagne over verantwoord rijgedrag na een avondje uit eten. Met dit initiatief sluit Leuven zich aan bij BOB-campagne van het BIVV (Nul op? Leuven bedankt BOB). De restaurants geven van oktober tot december extra aandacht aan de BOBs.  Alvast 11 restaurants uit Leuven centrum schreven zich in.

 

RestoBOB richt zich op restaurantbezoekers en meer bepaald op de BOBs. De campagne richt zich op het veilig naar huis na een avondje uit eten en wil de BOBs belonen. Een lekker aperitief of digestief, het hoeft niet altijd alcohol te zijn. Een lekker alcoholvrij alternatief op de kaart kan ook. Een positieve insteek staat centraal.

Dit initiatief kadert in de aanpak van de stad Leuven waarbij verantwoord alcholgebruik en veilig rijgedrag gepromoot worden. De preventiedienst stelt gratis affiches, BOB-sleutelhangers, promilletesters en informatie van de Lijn ter beschikking van de deelnemende restaurants.

 

De restaurants kiezen zelf waar ze de nadruk op leggen: alcoholvrije cocktail op de kaart, aangepaste niet alcoholische dranken bij de gerechten, gratis water aan tafel, een alcoholvrij aperitief of digestief,… Daarnaast kunnen ze een aantal promilletesters en BOB-sleutelhangers verdelen en zo nodig de klant informeren over een veilig alternatief (nachtbus of taxi).

Met hun deelname tonen ze alleszins hun bezorgdheid voor de klanten om zich veilig in het verkeer te begeven.

Deze restaurants doen nu al mee: d’Artagnan, de Klimop, L’Etoile d’Or, de Valck, de Mykene, de Kansel, Grand Café De Hoorn, Ellis Gourmet Burger, de Via Via, de Rector en Lukemieke. Benieuwd naar hun aanbod….? Je kan ze herkennen door onderstaande affiche.

 

Pieter van de Klimop vat het mooi samen: ‘Deze campagne gaat om het besef dat met een Bob veilig verkeer mogelijk is, alsmede ook een fijne avond voor een ieder, inclusief de Bob !’

Kevin van Etoile d’Or en ondervoorzitter HoReCa Leuven: ‘Wij staan als horeca volledig (en dit al vanaf de eerste campagnes) achter het BOB initiatief. Wij vinden dat verantwoordelijk zijn in uw rijgedrag hand in hand kan gaan met een gezellige avond op café, een intiem dinertje of leuke familieaangelegenheid. Want elke uitgespaarde boete is een extra uitje en wie wil dat nu niet?’

 

Restaurants die zich willen inschrijven kunnen terecht bij de preventiedienst, 016 210 700, preventie@leuven.be.

Leave a Reply